Кафе с екстракт от бял боб

36,00 лв.
 • Марка: New Era Health Industry
+ -
Купи
Моля, изберете:

Може ли кафето да повиши метаболизма ви и да ви помогне да изгаряте мазнините?

Кафето съдържа кофеин, който е най-често използваното психоактивно вещество в света. Кофеинът също е включен в повечето хранителни  добавки за изгаряне на мазнини. В допълнение, това е едно от малкото известни вещества, които помагат да се ускори метаболизмът.

 

 • Осигурява енергия, действа като антидепресант, подобрява мозъчната функция и усещането за благополучие.
 • Подобрява метаболизма, ускорява разграждането на мазнините и насърчава загубата на тегло.
 • Подобрява функцията на бъбреците - добър диуретик.
 • Хората, които пият кафе, често имат по-малък риск от развитие на диабет и по този начин се предпазват.

 

Кафето съдържа стимуланти и биологично активни вещества. Някои от тях могат да повлияят на метаболизма:

 • Кофеин: Основният стимулатор в кафето.
 • Теобромин: алкалоид открит в какато; намира се и в по-малки количества в кафето. В съвременната медицина теоброминът се използва като вазодилататор (разширява кръвоносните съдове), диуретик (ускорява отделянето на урина) и сърдечен стимулант. Употребата му е показана за лечение на артериална хипертония (високо кръвно налягане). Теоброминът има ефекти подобни на кофеина, но въздейства по-слабо върху централната нервна система и има по-слабo изразен пристрастяващ ефект.
 • Теофилин: друг стимулант, който се намира както в какаото, така и в кафето; се използва за лечение на астма.
 • Хлорогенна киселина: едно от основните биологично активни вещества в кафето; може да помогне за забавяне усвояването на въглехидратите.

Най-важният от тях е кофеинът, който е много мощен и щателно изучен. Кофеинът действа като блокира действието на аденозина - инхибиторен невротрансмитер (участващ в поддържането на състоянието на сън и потискащ събуждането, като нивата му се повишават с напредване на времето на бодърстване). Като блокира аденозина, кофеинът повишава функционирането на невроните и освобождаването на невротрансмитери като допамин и норепинефрин. Това от своя страна ви кара да се чувствате по-енергични и будни. По този начин кафето помага да останете активни, когато се чувствате уморени.

 

На кратко - Кафето съдържа редица стимуланти, предимно кофеин. Кофеинът не само ускорява метаболизма, но и увеличава активността.

 

Кафето с екстракт от бял фасул може да помогне за изгарянето на мазнините. Екстрактът от бял боб подтиска превръщането на нишестето в глюкоза с до  66%, което до голяма степен контролира повишаването на кръвната захар.

Кофеинът стимулира нервната система, която изпраща директни сигнали към мастните клетки, като им нарежда да разграждат мазнините. Това се постига чрез повишаване нивото на хормона адреналин. Адреналинът преминава през кръвообращението към мастните тъкани, като им дава сигнал да разграждат мазнините и да ги освобождават в кръвта. Разбира се, отделянето на мастни киселини в кръвта ви няма да ви помогне да загубите мазнини, ако не изгорите повече калории, отколкото консумирате в диетата си. Това състояние е известно като отрицателен енергиен баланс

 

На кратко -  Чрез повишаване нивото на адреналин в кръвта кофеинът насърчава отделянето на мастни киселини от мастната тъкан. Тъй като голям процент от нишестето не се превръщав нискомолекулна захар, екстрактът от бял боб има значителен ефект за загуба на тегло.

 

Кафето може да ускори метаболизма

Скоростта, с която изгаряте калории в покой, се нарича скоростта на метаболизма в покой (NMP). Колкото по-високо е нивото на метаболизма, толкова по-лесно е да отслабнете и толкова повече можете да ядете, без да наддавате на тегло. Изследванията показват, че кофеинът може да увеличи SMP с 3–11%, докато големите дози имат по-голям ефект. Интересното е, че по-голямата част от увеличаването на метаболизма се причинява от увеличаване на изгарянето на мазнини. За съжаление ефектът е по-слабо изразен при тези, които страдат от затлъстяване, но в комбинация с кафе и екстракт от бял боб, загубата на тегло и намалените мазнини значително се увеличават.

Проучване установява, че кофеинът с екстракт от бял боб увеличава изгарянето на мазнини с около 29%. 

 

На кратко - Кофеинът увеличава метаболитната скорост в покой, което означава, че увеличава броя на калориите, които изгаряте в покой.

 

Кафе и загуба на тегло в дългосрочен план

С времето хората стават по-толерантни към кофеина, т.е. в краткосрочен план кофеинът може да увеличи скоростта на метаболизма и да увеличи изгарянето на мазнини, но след известно време хората стават по-толерантни към ефектите и той спира да работи. Но дори и кафето да не ви накара да изразходвате повече калории в дългосрочен план, все още има шанс той да притъпи апетита ви и да ви помогне да ядете по-малко. 

 

На кратко -  Хората могат да развият поносимост към кофеин. Поради тази причина пиенето на кафе или други напитки с кофеин може да бъде неефективна стратегия за отслабване в дългосрочен план.

Въпреки че кофеинът може да увеличи метаболизма ви в краткосрочен план, този ефект се намалява при дългосрочно пиещите кафе поради толерантността, която се развива. Ако се интересувате преди всичко от кафето в името на загубата на мазнини, най-добре е да промените навиците си да пиете кафе, за да предотвратите толерантността. Можете да приемате кафе на цикли от две седмици, почивате една седмица и тогава ефектът ще бъде възможно най-висок.

 

Препоръчва се да се пие по схема - две седмици се пие, две се почива, в продължение на три месеца.

 

Съдържание: 3g  сашета, 15бр / кутия

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 600 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 1500 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.