Етерични масла

 

essential oils

 

Етеричните масла се извличат от растенията, но не всяко растение произвежда етерично масло. От огромния брой растителни видове на Земята са известни по-малко от 5%, които произвеждат етерични масла. Всяко етерично масло е съставено от различни химически съставки, които му придават уникален аромат и полезни свойства.

През пролетта на 2008 г. група от здравни и бизнес специалисти, които споделят дълбоки лични преживявания от подобряващите живота ползи от етеричните масла, създават компания dōTERRA – от латински език „Дар от Земята“. Етерични масла са произведени според най-високите стандарти за качество, чистота и безопасност, използвани в индустрията – CPTG Certified Pure Tested Grade™.

Полезните качества на етеричните масла от сертифициран чист тестван клас CPTG™ могат да се ползват по няколко начина: ароматно, локално и вътрешно. dōTERRA спомага за улесняване на различните начини на употреба на етеричните масла в техните разнообразни форми, предоставяйки както качествени продукти за традиционен начин на приложение, така и за технологично по-напреднали приложения с модерни дифузери, под формата на хранителни добавки и кремове. Използването на различни методи на приложение може да предложи уникално и вълнуващо изживяване при употребата на всяко масло.

 

Има три начина за използване на етерични масла:

 

Ароматно

 

Включва всеки метод на приложение, който ви помага да усетите аромата на маслото. Можете да използвате етерични масла ароматно чрез:

  • Дифузер
  • Нанасяне на капка върху ръцете ви и вдишване
  • Вместо парфюм

 

На кожата (или топично)

 

"Локалното" приложение на етеричните масла позволява на маслото да се абсорбира чрез кожата. Някои начини за използване на етерични масла върху кожата са:

  • Масаж
  • Нанасяне и втриване върху определени зони
  • Добавени към лосиони или овлажнители

 

Вътрешно

 

„Вътрешната“ употреба на етерични масла позволява транспортирането на маслото по цялото ви тяло. Уверете се първо, че етеричното масло е безопасно за вътрешна употреба и след това опитайте един от тези методи:

  • Добавете към чаша вода
  • Вземете под формата на хранителна добавка
  • Сложете капка под езика си

 

 

Тук можете да прочетете повече за някой полезни проложения на етеричните масла.

Етерични масла
Производители
Подреди по