DigestZen TerraZyme® Digestive Enzyme Complex

108,00 лв. 99,00 лв.
 • Производител: doTERRA
+ -
Купи
Моля, изберете:

Патентована смес от активни ензими за пълноценна храна и поддържащи кофактори, които често имат дефицит в готвени, обработени и консервирани храни. Мощната комбинация от храносмилателни ензими в DigestZen TerraZyme, поддържа постоянното производство на ензими, важни за здравословните биохимични функции, включително здравословното усвояване на хранителни вещества. DigestZen TerraZyme включва разнообразни пълноценни хранителни ензими, които подпомагат усвояването на протеини, мазнини, сложни въглехидрати, захари и фибри.

 

Описание

Ензимите са специализирани протеини, които функционират като катализатори в почти всички клетъчни функции и химични реакции в тялото. Ензимите играят жизненоважна роля за растежа, възстановяването на организма и размножаването. Те също така са необходими за дишането, мисленето, правилното функциониране на имунната система, регулацията на хормоните, детоксикацията и хиляди други биохимични функции. Ензимите са необходими за усвояването на хранителните вещества и превръщането им в клетъчна енергия.

 

Ензимите могат да се произвеждат от тялото или да бъдат внесени отвън. Ендогенните ензими се произвеждат в тялото и могат да бъдат класифицирани като метаболитни и храносмилателни ензими. Метаболитните ензими са активни в кръвта, тъканите и органите. Храносмилателните ензими се отделят от черния дроб и панкреаса и помагат на тялото да преобразува храната в използваеми хранителни вещества. Екзогенните ензими са ензими с произход извън тялото и се класифицират като хранителни ензими. Хранителните ензими се намират в сурови, непреработени храни и помагат за разграждането на хранителните вещества по време на храносмилането.

 

Способността на организма постоянно да произвежда метаболитни и храносмилателни ензими е ограничена от наличността на суровини и производствения капацитет. Ако начина ни на хранене  не включва достатъчно хранителни ензими, за да се разгради храната, която ядем, ендогенните ензимни ресурси на нашето тяло трябва да бъдат насочени към производството на храносмилателни ензими, за да се ускори превръщането на храната в биологично достъпни хранителни вещества. Производственият капацитет, насочен към производството на храносмилателни ензими, не е наличен капацитет за производството на важни метаболитни ензими.

 

Постоянната нужда на организма да произвежда храносмилателни ензими може да доведе до понижени нива на метаболитни ензими, които са критични за оптималното здраве и функцията на клетките. Един пример за важен метаболитен ензим е супероксид дисмутаза (SOD), която защитава клетките от молекулите на свободните радикали. Метаболитните ензими също са необходими за производството на енергия, растежа и възстановяването на тъканите и управлението на токсични отпадни продукти. Когато ядем храни, богати на хранителни ензими, телата ни могат да използват по-малко ресурси за производството на храносмилателни ензими и имат по-голям капацитет за създаване на оптимални нива на метаболитни ензими. 

 

Основни свойства

 • Поддържа здравословното усвояване и метаболизъм на ензимно-дефицитни, обработени храни
 • Поддържа превръщането на хранителните вещества в клетъчна енергия
 • Повишава стомашно-чревния комфорт и поносимостта към храна
 • Поддържа здравословното производство на метаболитни ензими
 • Патентована смес от 10 активни пълноценни хранителни ензими
 • Съдържа doTERRA смес за храносмилателен комфорт, съдържаща корени от мента, джинджифил и семе от кимион
 • Растителни капсули без натриев лаурил сулфат

 

 

Употреба 

Приемат се 1-3 капсули с храната, през целия ден. Ако вашата храна включва много пресни, сурови храни, вземете една капсула. Ако вашата храна включва силно преработени, варени храни или хранителни продукти, за които е известно, че причиняват специфичен дискомфорт в стомашно-чревния тракт, се приемат 2-3 капсули с хранене.

 

Доставка: До 7 работни дни.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.